Избрани Новини

Фестивалът на кестена в Подгорието се състезава в конкурс

Той е с номинация в категория "Най-успешна кампания, свързана с опазване на биоразнообразието"

Фестивалът на кестена, традиционно организиран от ПП "Беласица", е с номинация в категория "Най-успешна кампания, свързана с опазване на биоразнообразието", организирана от Българска фондация "Биоразнообразие". Ето и мотивите за номинирането му:

Фестивалът на кестена представя красивата природа на планина Беласица, традициите, кухнята и поминъка на жителите от подгорските села. През 2015-та год. Фестивалът на кестена се проведе за четвърта поредна година и събра стотици жители на Подгорието и туристи, нетърпеливи да се насладят на вкусните беласишки кестени и оригинални местни гозби, както и на автентичен фолклор от района. Програмата традиционно съчетава фолклорни изпълнения с възможности и за излет сред природата, като демонстрира успешното съчетание на природата със запазеното културно наследство и традиции.
Фестивалът се случва благодарение на активното участие и подкрепа на местните хора. В организацията участват също БФБ и община Петрич. Фестивалът цели да популяризира запазената природа и традиционния бит на хората, живеещи в подножието на планина Беласица (Подгорие).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов