Избрани Новини

Продължава Фестивалът на кестена в Подгорието

Животът

16-10-2016, 08:45

Снимка:

ПП "Беласица"

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Правят разсадник за кестени в Брежани

Брежанският кестен на гости в европарламента

В село Коларово ще има песни, танци, вкусни гозби и много-много кестени

Днес в село Коларово, на площада пред читалище „Яне Сандански” ще има песни, танци, вкусни гозби и други изненади. За пета поредна година Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите, съвместно с Община Петрич, Българска Фондация Биоразнообразие, кметове, читалищни секретари от Подгорието и хората живеещи около района на парка, организират Фестивал на кестена. Поканени са всички от Подгорието и от цялата страна да опитат прочутите кестени на Беласица.

В първия ден, събота,  бяха представени традиционни храни от района на Беласица, приготвени от ученици от Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ - Петрич. Гостува арт ателието на клуба „Творци от Петрич“ към сдружение „Реализация и бъдеще за всеки“, проведе се етноревю с народни носии, разучаваха се български народни танци с професионален хореограф, представи се филм за природен парк Беласица. Живописен туристически маршрут разкрие красотата и тайните на беласишките кестенови гори.

В неделя, на 16 октомври, ще се организира разходка до чудните водопади по река Камешнишка. Фестивалът се организира от Дирекцията на Природен парк „Беласица".

По случай първия юбилей фестивалът ще продължи цели два дни и са подготвени много изненади - урок по български народни танци, дефиле с народни носии, чудните изпълнения на фолклорни групи към читалищата на селата Беласица, Коларово, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът, Габрене, Тополница и Петрич, вкусни ястия, приготвени от кестени и още, и още...
ПРОГРАМАТА:
Неделя, 16 октомври
9:30 – 15:30 „Чудните водопади на Беласица“ - красива и приятна разходка по река Камешнишка с посещение на някои от най-впечатляващите водопади в планината. Стартовата точка е къща за гости „Янкиш“, с. Самуилово, ул. „Антон Попов“ №1. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов