Избрани Новини

Нашите деца – бъдещите художници на община Банско

В Дома на изкуствата в Банско под мотото "Аз рисувам света“ откриха детска изложба, посветена на Деня на българския художник

В Дома на изкуствата в Банско, със стихове и песни под мотото „Аз рисувам света“ бе открита детска изложба, посветена на Деня на българския художник. Изложбата е организирана по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – община Банско с председател зам.-кмет Стойчо Баненски.
В изложбата взеха участие ученици от СУ „Неофит Рилски” и НУ „Св. П...аисий Хилендарски” – гр. Банско, от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места и от ОУ „Св. Климент Охридски” – гр. Добринище.
Денят се чества в памет на Пимен Зографски, който през 1993г. е обявен за покровител на българските художници.
Гости на мероприятието бяха местните художници Здравка Русева и Иван Вишанин, служители на Музеен комплекс-Банско, учители, ученици и членове на комисията от общинска администрация, полиция и „Отдел закрила на детето”. Специален поздрав към децата бе отправен от г-жа Русева, която разказа историятаq свързана с този ден и пожела много здраве и творчески успехи на бъдещите художници.
МКБППМН – община Банско изразява специални благодарности на всички училища за активното участие в изложбата и на Музеен комплекс - Банско за оказаното съдействие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов