Избрани Новини

Банско проведе своята първа информационна трудова борса

26 представители на местни фирми, работещи предимно в сферата на туризма, се срещнаха с над 70 безработни лица

На прага на новия зимен сезон, кметът на Банско Георги Икономов, зам. кметът Александър Мацурев, директорът на Районната служба по заетост – Благоевград, Станислава Поповска и директорът на Бюро по труда – Разлог, Мариана Тренчева откриха днес информационната трудова борса в Банско.
В посетителския информационен център в курортния град, среща си дадоха местни работодатели и търсещите работа. 26 представители на местни фирми, работещи предимно в сферата на туристическия бизнес се срещнаха с над 70 безработни лица от региона. На кандидатите бяха представени профилите на фирмите, обявили свободни позиции, както и специфичните изисквания за заемането им. След официалната част на събитието, работодатели и търсещи работа имаха възможност да направят директен контакт и договаряне.
„Организирахме тази информационна трудова борса, за да съдействаме за един по-тесен контакт между работодателите и лицата, търсещи работа в нашата община. Наш основен приоритет е намаляване на безработицата. Имам уверенията на местния бизнес, че се отнася отговорно към своите работници и служители, те биха предпочели да наемат местни хора, които целогодишно са установени тук. Затова призовавам безработните да се адаптират спрямо изискванията на пазара на труда, да повишават квалификацията си чрез придобиване на нови знания и умения, за да могат да бъдат конкурентоспособни “ заяви Икономов при откриването на срещата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)