Избрани Новини

В Годлево инспектираха строителството на детска площадка

Изпълнителният директор на ПУДООС посети два обекта от кампанията "Чиста околна среда – 2016 г.“

Изпълнителният директор на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) Ренета Колева посети два обекта, финансирани в Националната кампания „Чиста околна среда - 2016 г.“, предаде БНР. В с. Годлево тя инспектира строителството на детска площадка, която се изгражда върху терен доскоро замърсен със строителни и битови отпадъци. Проектът е на стойност 9 996 лв. Жителите на с. Годлево се включиха в него със собствен труд и съфинансиране в размер на 7 396 лева.

Ренета Колева посети и ОУ „Никола Парапунов“ в Разлог. Там със средства от ПУДООС е изградена „Зелена класна стая“ с алпинеум, пейки и къщички за птици. За да бъде обучението на децата по природни науки по-динамично и атрактивно, е купена мултимедия за кабинета по биология, както и малка преносима лаборатория за изследване на води и почви.

Учениците вече проведоха Зелена седмица, в която засадиха цветя, организираха ревю и изложба на сувенири. Стойността на извършените дейности по проекта е 4 975 лв.

В Националната кампания „Чиста околна среда - 2016 г.“ се финансират 475 проекта на стойност 3,5 млн. лв.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)