Избрани Новини

Юристи консултират безплатно социално слаби хора в Благоевград

Центърът работи всеки работен ден от седмицата

Центърът за безплатни правни консултации вече работи в сградата на Адвокатската колегия в Блгоевград. Центърът е отворен всеки работен ден от седмицата, като едновременно ще дежурят по двама адвокати,които да консултират социално слаби и хора в неравностойно положение. До момента около 60 адвокати от Блгоевград са заявили желание да работят в Центъра през определени дни. Консултациите на юристите ще бъдат заплащани от Националното бюро за правна помощ, информира БНТ.

В Центъра ще дежурят адвокати, специалисти по наказателно и гражданско право, защото повечето хора търсят помощ от такива специалисти.

Крум Иванов: „Бих ползвал по отношение на това, че в един такъв офис мога да получа различни мнения от професионалисти в областта, в която те се занимават.”

Хората ще имат право на юридическа помощ и по време на дела.

Мария Георгиева - адвокат: "Адвокатът, който в момента провежда тази консултация, правна консултация в Регионалния център, е във възможност веднага да депозира заявлението в националното бюро за правна помощ, от което на лицето този колега адвокат да бъде назначен вече за съдебен защитник."

Офиси за безплатни правни консултации до края на месеца ще бъдат открити в Петрич и Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов