Избрани Новини

Пробация за банскалия, залял със запалителна течност жена на пазара

Ще трябва да се регистрира по настоящ адрес при периодичност два пъти седмично за срок от девет месеца

Владимир Пицин от Банско, който през месец септември миналата година заля с запалителна течност 57-годишна жена от белишкото село Краище, получи наказание от 9 месеца пробация, след като Районен съд - Разлог одобри постигнатото споразумение между него и прокуратурата, предаде Дарик.

Подсъдимият ще трябва да се регистрира по настоящ адрес при периодичност два пъти седмично за срок от девет месеца. Също така в продължение на девет месеца Пицин ще трябва да провежда срещи с пробационен служител, както и включване в курсове за професионална квалификация.

Пицин се признава за виновен в това, че на 6 септември миналата година на стоково тържище в Банско залял с запалителна течност в областта на лицето и гърба 56-годишната С. К. от село Краище, община Белица и я заплашил, че ще я запали.

Банскалията и пострадалата са били конкуренти на пазара, и двамата са продавали животински продукти. Между тях възникнал скандал, като Пицин се опитал да изгони от мястото жената, която продавала мляко. Пред очите на десетки хора Пицин започнал да я заплашва, но след като не можал да я изгони, я залял със запалителната течност.

После със запалка в ръка, отправил към нея думите „ще те запаля, ще те изгоря". Благодарение на присъстващите не се стигнало до по-сериозни последствия. След инцидента подсъдимият беше задържан за 24 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов