Избрани Новини

Банско гостува на румънския град Петрошани

Участваха в "Дни на гражданското общество”

Представители на шест неправителствени организации и сдружения от Банско, водени от заместник-кмета Александър Мацурев и кмета на Добринище Китан Галчев, участваха в „Дни на гражданското общество” в град Петрошани, Румъния. Посещението бе в изпълнение на проект „Дни на гражданското общество - бъдещето започва днес”, част от програма „Европа за гражданите”, мярка 2.1 Побратимяване на градове. Община Банско, заедно с унгарската община Варпалота, италианската Понте Нелле Алпи и полската Псари, са партньори по проекта, в който водещата община е Петрошани.

В рамките на пет дни участниците от тези европейски общини представиха своите места с фолклора, традициите и обичаите си, взеха участие в семинари и работни срещи на различни теми.

С проекта, изпълняван по програма „Европа за гражданите”, се цели стимулиране на активността на гражданското общество в Европа, подобряване на сътрудничеството, доброволчеството и обмена на идеи. Банско и Петрoшани са побратимени градове от 2008 година, като това е втория съвместен проект, по който работят.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)