Избрани Новини

В Банско помагат на жена с мускулна дистрофия

Англичани, живеещи в града, събраха 650 лева от продажба на кейкове и сладкиши

Сумата от 650 лв събраха вчера в хотелски комплекс в Банско британски граждани, които се събраха на традиционна английска закуска на чай и кафе, информира pirininfo.com. Различното бе, че всеки един жител на Обединеното кралство донесе приготвен от него или семейството му сладкиш, който бе обект за продажба.
Мъфини с банан, орехови сладки, кейкове с портокал и сметана, кейк с кафе и бадеми бяха сладкарските изкушения, които се продаваха благотворително. Гостите оставяха пожелание и по възможност определена от самите тях сума и запълваха времето си в приятни разговори на чаша кафе. Средствата се събират за 45 г. жителка на Банско, която страда от тежка форма на мускулна дистрофия. Болестта я е приковала в инвалидна количка и трудно се обслужва сама. Неотдавна родителите й починали и останала кръгъл сирак. Тя все по-трудно посреща ежедневните си финансови потребности. Със събраните от продадените сладкарски изделия на британските й приятели ще бъде направен ремонт на електрическата й инвалидна количка и ще се закупят  санитарни материали. Част от сумата ще послужи и за заплащане на битовите й разходи за телефон и ток. Заради тежката форма на инвалидност и деформация и на ръцете единствената й поносима връзка със света е телефонът.
Жената, която стана повод за организирането на това "Благотворително кафе" от англичаните в Банско, не желае да става известна и упорито крие името си. Не иска да дава интервюта, желае анонимност, но благодари от сърце за проявената човещина и съпричастност към нея.
Някои от британските граждани, участвали в инициативата в Банско, дариха и малка сума за английската фондация "Макмилън", която е най-голямата по рода си благотворителна организация във Великобритания, работеща с хора, болни от рак.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)