Избрани Новини

Общините в Пиринско са готови с проекти за малка по мащаби инфраструктура

Средствата ще бъдат за строителство, реконструкция или рехабилитация на улици и тротоари, общински пътища

Почти всички общини от област Благоевград се готвят усилено и ще подадат Заявления за подпомагане по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по Програмата за развитие на селските райони, съобщават от ОИЦ-Благоевград.

Екипът на Областен информационен център – Благоевград проведе поредица от информационни срещи в общините Разлог, Банско, Белица, Якоруда, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово, Сатовча, Сандански и Петрич. Целта на срещите беше да се представят актуалните към момента възможности за получаване на безвъзмездна финансова подкрепа от Европейските структурни и инвестиционни фондове за развитие на селските райони.

Подмярката 7.2 е отворена за кандидатстване на 03 септември и приемът на заявления по нея ще продължи до 03 октомври. Общините от областта са избрали вече обектите, с които ще кандидатстват за финансиране. В повечето случаи средствата ще бъдат насочени за строителство, реконструкция и/или рехабилитация на улици и тротоари, общински пътища и за образователна инфраструктура.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов