Избрани Новини

Старозагорец стана републикански шампион по картинг

В клас "Rotax Max Junior"

Старозагорецът Кристиян Христов триумфира с републиканската титла по картинг в клас "Rotax Max Junior". Това е и първи успех за състезател от Стара Загора в този клас. Картинг сезонът започна през април тази година и завърши на 18 септември със състезанието на пистата „Пауталия“ в Кюстендил, на което Кристиян подпечата и шампионската си титла, финиширайки първи.

Освен в Кюстендил, 15-годишният старозагорец успя да запише призови класирания на почетната стълбичка и в останалите надпревари, сред които и два старта извън България – в Румъния и Гърция.

След страхотния си успех, Кристиян получи право да представя страната ни на световните финали в този спорт, които ще се проведат след по-малко от месец в италианския град Сарно. „На 14 октомври заминавам за Италия, където аз и екипът ми ще представяме България на световния финал. За нас ще е голямо постижение ако сме в топ 20, тъй като повечето пилоти ще се много добре запознати с пистата и определено това ще им даде сериозно предимство.“

Въпреки липсата на спонсори и най-вече на писта за тренировки в Стара Загора, възпитаникът на Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“ продължава да е пределно амбициран за нови успехи.

„В Стара Загора няма как и къде да тренирам, затова пътуваме за състезанията  седмица по-рано, за да мога постоянно да карам и да свиквам с пистата. Тук е моментът специално да благодаря на моя баща Милен Минчев затова, че направи всичко възможно от финансова гледна точка, да карам през сезона с най-добрата техника. Благодарности за моя механик Станислав Каваримов, който винаги дава всичко от себе си картингът ми да е най-доброто ниво и разбира се искам да благодаря и на Христо Христов, който е до мен във всички състезания.“

starozagorci.com



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов