Избрани Новини

Строят писта за автогонки и картинг в Долни чифлик

Новините

13-08-2015, 15:13

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От общината се надяват да спомогнат за развитието на автомотоспорта

Модерна картинг и автомобилна писта с обща дължина 1 711 м ще бъдат изградени до стадиона в Долни чифлик. Проектът се реализира с финансиране от Община Долни чифлик, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Местна инициативна рибарска група "Български черноморски сговор – Бяла – Долни чифлик – Аврен". Общата му стойност е 247 631 лв.

"Искрено се надяваме да пренесем страстите от пътищата в общината и улиците на града и селата на състезателните трасета на автопистата и така да спомогнем за намаляването на жертвите на пътя. Това съоръжение, което ще отговаря на всички изисквания за безопасност, ще спомогне за развитиета на автомотоспорта в общината, ще увеличи шансовете ни за домакинстване на автомобилни състезания и надпревари по картинг и ще помогне на най-малките, чрез развитието на школа по картинг, още от ранни години да се научат на безопасно шофиране", обясни кметът на общината Борислав Натов.

Проектът предвижда изграждането на пет трасета с различна конфигурация. Ширината на пистата е от 6,00 до 7,75 м. Изграждането на пистата ще премине в шест етапа – разчистване на терена, изпълнение на земни работи, полагане на нова настилка, доставка и монтаж на сглобяеми бордюри, изграждане на ивици за сигурност, полагане на асфалтови пластове, нанасяне на хоризонтална маркировка и почистване и освобождаване на строителната площадка преди предаването на обекта за експлоатация.

Проектът предвижда и мерки за отводняване, които включват изграждането на събирателни и ревизионни шахти, дренажи и колектори. Обезопасяването на трасетата на пистата ще става с автомобилни гуми, разположени по завоите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов