Избрани Новини

В Благоевград започва международна среща на православните центрове

Ще участват представители от всички поместни православни църкви

Неврокопска света митрополия е за пореден път домакин на ежегодната международна среща на православните центрове за проучване на нови религиозни движения и гибелни култове. Тази година форумът ще се осъществи с любезното съдействие на Община Благоевград, в лицето на кмета д-р Атанас Камбитов.

Темата на срещата е "ФУНДАМЕНТАЛИЗМЪТ – вярност към традицията или модернизъм". Тя ще бъде открита в зала „22 септември“ от 18:00 часа на 22 септември.  Конференцията се провежда под егидата на Негово светейшество българския патриарх Неофит с благословението на Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия. Ще участват представители от всички поместни православни църкви, работещи върху проблематиката на новите религиозни движения и гибелни култове.

Срещите на православните центрове за проучване на нови религиозни движения и гибелни култове са ежегодни, провеждат се в различни страни, като за трети път форумът се провежда в България с гостоприемството на Неврокопска света митрополия. Покойният Неврокопски митрополит Натанаил е един от учредителите на тази всеправославна среща. Целта на дискусиите е да се обсъждат актуални за цялото общество въпроси, за да се постигне ефективно и практическо противодействие на тоталитарните секти и гибелни култове, чиято дейност застрашава свободата и сигурността на всички хора и обществото.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)