Избрани Новини

ЮЗУ ще си сътрудничи с Пекинския университет за чужди езици

Ректорът на университета доц. д-р Борислав Юруков посрещна делегация от Китай

Ректорът на Югозападния университет "Неофит Рилски" доц. д-р Борислав Юруков посрещна делегация от Китай, водена от ректора на Пекинския университет за чужди езици проф. Пън Лун. С китайската делегация в ЮЗУ "Неофит Рилски" пристигна и директорът на Институт "Конфуций" - София от китайска страна проф. Гъ Джъцян.

По време на срещата, която се проведе в Университетския център "Бачиново", бе подписано споразумение за сътрудничество между двата университета за срок от пет години. Споразумението бе подписано от ректора на ЮЗУ "Неофит Рилски" доц. д-р Борислав Юруков и ректора на Пекинския университет за чужди езици проф. Пън Лун, в присъствието на зам.ректора на Югозападния университет проф. д-р Антони Стоилов, декана на Филологическия факултет проф. д-р Магдалена Панайотова и началника на отдел "Научни проекти" проф. д-р Петър Миланов.

В рамките на договора за сътрудничество се включва обмен на преподаватели, лектори и изследователи, обмен на студенти, на академична информация и материали, организация на съвместни изследователски програми, конференции, семинари и симпозиуми. Споразумението предвижда и съвместни научноизследователски дейности.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)