Избрани Новини

Затвориха път заради частна собственост

Пътят е единственият, по който може да премине кола до невестинското село Пелатиково

Единствената майка с дете, която живее в района на невестинското село Пелатиково, е принудена да носи на гръб до дома си нужните стоки за домакинството си заради затворен път, информира БНТ. Пътят е единственият, по който може да премине кола. Алтернативният маршрут е занемарен от десетилетия и се е превърнал в пътека.

Димитрина Шопска е родена в селото, отраснала е там и е решила на същото място да изгледа детето си. През април тази година обаче била предупредена от общината, че пътят, който е ползвала през последните 30 години, е частна собственост и на него е поставена врата.

Димитрина Шопска: Няма откъде да минаваме. Оттам има един стар път, който не е ползван поне от 25 години, то вече не е път, а пътека. Автомобил не може да излезе, обрасло е много,  ще ни изядат змиите.

Димитрина подала сигнал в общината в Невестино, откъдето извършили проверка и констатирали, че пътят до дома й е в недобро състояние и й обещали да го ремонтират, но до днес това не се е случило. Тя имала и затруднения с доставката на хляба, но благодарение на добрата воля на кооперацията сега го доставят до дома й.

Димитрина Шопска: Как да живея на село, като нямам път? Значи аз искам стария път, който фигурира в Поземлената комисия, да се направи - това искам... Ние непрекъснато мъкнем багаж - за детето или за животните ...
Емилиян, съпруг на Димитрина: Действително не е лесно да се носи по 30-40 кг - жито, фураж и багаж.

Собственикът на имота, в чиито граници попада пътят, каза, че е поставил ограда, за да опази имота си от нашествие на животни и увери, че няма проблем да се ползва, когато е необходимо. От общината пък казаха, че веднага след празниците ще започне ремонт на стария път, който да може да се ползва от стопаните в отдалечената махала.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов