Училищата в община Банско в готовност за новата учебна година

Общо 134 първолаци ще прекрачат прага на школата в община Банско

Общинските учебните заведения в община Банско вече са в готовност за стартиране на новата учебна година. С предвидените си средства за капиталови разходи са направени нужните ремонтни дейности и освежаване. НУ „Св. Паисий Хилендарски” – Банско може да се похвали с изцяло обновена учебна стая, предназначена за ресурсно обучение и свободни занимания на децата. Извършено е също пребоядисване на фасадата на училището, освежен е дворът. Средно училище „Неофит Рилски” ще посрещне своите възпитаници с пребоядисани класни стаи, коридори и подновени подови настилки.

Подменени са съоръженията за игра, намиращи се в дворовете на Детска градина „Здравец” – Банско. Освен това е направен цялостен ремонт на млечната кухня към детското заведение. Тази учебна година то ще посрещне 90 деца в предучилищна група. Общо 134 първолаци ще прекрачат прага на школата в община Банско, като от тях 102 са в Банско.

За гимназистите, жители на селата, Общинска администрация Банско се е погрижила за безплатен транспорт до професионалните гимназии в Банско, като по този начин облекчава семейните бюджети на учениците.

Тази година общинските основни училища могат да се похвалят със спечелено финансиране по модул „Подобряване на условията за лабораторна и експериментална работа по природни науки” на Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”. 3547 лева са одобрените средства за СУ „Неофит Рилски”, ОУ „Св. Климент Охридски” – Добринище и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места, предвидени за закупуване на нови пособия за кабинетите по химия, физика и биология.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"