Все повече магазини за дрехи втора употреба има в Благоевград

Броят им се увеличава и в малките населени места в региона

Все повече магазини за дрехи втора употреба отварят врати в Благоевград, съобщава БНТ. В областния център вече има над десет такива обекта, а до седмица ще бъде открит още един. Броят им се увеличава и в малките населени места в региона. Пред магазините често се забелязват и опашки от чакащи хора, най-вече в дните, когато има ново зареждане.

Магазините втора употреба привличат хората с ниските цени и разнообразни стоки, повечето от които маркови. От тях пазаруват не само жени, но и мъже, а опашките от чакащи са при ново зареждане и в промоционалните дни, когато цените падат на половина.

"Миналата седмица си купих една рокля и един панталон - общо 3 лева."

"Като се изперат хубаво и се дезинфекцират, могат да влязат в употреба и човек да си носи с удоволствие дрехите. Отдавна не давам много пари за дрехи."

„Вземах една блузка само, това е."

Дрехите се зареждат предимно от Франция, Австрия и Швейцария.

Стоян Михайлов, управител на магазин за дрехи втора употреба:
"Обезпаразитяват се, донасят се на място, закачат се на щендерите и това е. Имаме сертификати за всичко. Има си закони, които ние спазваме."

Повечето магазини в града зареждат нова стока всяка седмица. Има и такива, които донасят дрехи два пъти седмично.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен