Избрани Новини

Млади доброволци от четири страни дойдоха в Благоевград

Ще набират желаещи за Европейската доброволческа служба

Млади доброволци от Испания, Португалия, Грузия и Турция пристигнаха в Благоевград, информира БНТ. В рамките на два месеца те ще проведат информационна кампания за набиране на млади хора за работа в Европейската доброволческа служба за развитие, обучение и мобилност.

Младежкото сдружение "Алтернативи Интернешънъл" посреща доброволци в Благоевград вече пет години. Петя Кулина е доволна, че много младежи проявяват интерес към инициативите, които организират като доброволци.

Петя Кулина - Сдружение „Алтернативи Интернешънъл”:
"Питат как могат да кандидатстват, питат защо не са разбрали за тази информация, въпреки че има в интернет досега, защо не е толкова достъпна- това са най-честите въпроси."

Кристине е от Грузия, учи право. Казва, че благодарение на всичко, което правят като доброволци, е намерила много нови приятели в България и това я прави щастлива.

Кристине:
"Организираме графити фест в Благоевград, чрез който искаме да обединим младежите чрез изкуство. Също така ще имаме клубове по кулинарство в Благоевград, да им покажем нашите традиции, нашата култура."

До края на месец август младите доброволци ще организират и безплатни уроци по испански, португалски, грузински и турски език.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов