Избрани Новини

Флашмоб събра почитатели на поезията

Участниците бяха на възраст от предучилищна до пенсионна

Поредното предизвикателство на Радио Благоевград към почитателите на медията и членовете на Клуба на естетите бе поетичен флашмоб, съобщи БНР.

Същността на събитието бе всеки от участниците да представи пред публиката свое авторско стихотворение или на свой любим поет. Идеята събра почитателите на поезията в Червения арт салон и премина при голям интерес и въодушевление на присъстващите. Някои от гостите дебютираха като автори на стихове именно пред тази аудитория, други споделиха стихотворения на своите любими поети и защо са направили този избор. Звучаха стихотворения на Христо Фотев, Борис Христов, Николай Лилиев, Валери Петров, Петя Дубарова, Елица Виденова, Валентин Дишев и други. Не липсваше и поезия за деца. Звучаха стихове и на френски език. Участниците в събитието бяха на възраст от предучилищна до пенсионна. Мнозина бяха спазили дрескода - ветрило.

Събитието се превърна в истинска среща между приятели. Гостите изразиха своето възхищение от инициативността на Радио Благоевград да организира подобни иновативни събития и да бъде културно средище.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов