Избрани Новини

Непрекъснато инциденти с наетия "паяк“ в Дупница

Вдигна над 60 коли за седмица

Само за седмица, откогато е пуснат и през която вдигнал над 60 коли, паякът в Дупница предизвиква почти ежедневни инциденти, информира kmeta.bg. Първо му скочила интелигентна на вид дама, която се развикала кански, докато слагали поводите да вдигнат возилото й. Дупничанин се разярил, че само за 5 минути, докато влязъл в банката да изтегли пари, колата му я „отнямало“. Върхът било, когато мъж пристигнал на паркинга и видимо афектиран, че автомобилът му е бил прибран, извадил нож и се нахвърлил на екип от ОП „Паркинги и гаражи“, обслужващ репатриращия автомобил, коментират очевидци. За беля там не е имало полицаи, които трябва да съпровождат паяка. Според неофициална информация нападателят е криминално проявен. Накрая нещата се успокоили, мъжът се примирил и платил санкцията.

„Паякарите“ редовно отнасят ругатни, както и редица заплахи, че ще бъдат уволнени.

Между 10-15 коли вдигал репатриращият автомобил дневно, сочи статистиката. Санкционираните до петък са 52-ма. „Паякът“ работил и в събота. Общината наела за два месеца репатриращия автомобил от столицата. Ако докаже ефект срещу безразборното паркиране, ще бъде закупен и ща стане собственост на общината, казаха от администрацията.

Таксата за освобождаването на репатриран автомобил е 30 лв., всеки час престой на наказателния паркинг при бившия учителски институт в града струва на нарушителя по 1 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов