Избрани Новини

Огнеборци ликвидираха голям пожар край село Бучино

Заместник-кметът Янко Янков пристигна на място

Служители на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград ликвидираха голям пожар, възникнал в землището на селата Българчево и Бучино.

Веднага след получаване на сигнала за огнената стихия, на място е пристигнал и заместник-кметът по строителство и сигурност в община Благоевград Янко Янков. „В момента ситуацията е овладяна.  Тук сме с целия наличен състав на службата по пожарна безопасност“, съобщи Янков. Пожарът е възникнал този следобед, а причините за него са в процес на изясняване.  

Комисар Георги Пармаков - началник на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ съобщи, че вследствие на огнената стихия са изгорели около 1000 дка сухи треви и храсти. Засегнати са и около 5 дка лозя. Огънят е унищожил и една необитаема постройка. Благодарение на бързата и адекватна реакция на институциите са спасени 15 обитаеми къщи.

Освен заместник-кмета Янко Янков, целия наличен състав на РСПБЗН, на място има и служители на Горско стопанство – Благоевград и Горско стопанство – Симитли. Въпреки, че пожарът е ликвидиран, екипи обхождат терена за наличие на тлеещи огнища. Oсигурени са екипи, които ще останат дежурни през цялата нощ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов