Избрани Новини

Над 12 сигнала за пожар на ден получават благоевградските огнеборци

Приканват се хората да наблюдават постоянно огньовете за зимнината

Увеличава се броят на пожарите на територията на Благоевградска област. Всеки ден от началото на месеца областната пожарна служба получава по минимум 12 сигнала за горящи треви, стърнища и горски терени. При пожарите до момента не са пострадали хора.

При най-големия пожар преди десет дни край симтлийското село Железница огънят унищожи близо сто декара смесена гора. От районната служба по пожарна безопасност казаха, че в разгара на летния сезон опасността от пожари е изключително висока.

Георги Пармаков, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград: "Масово се прави зимнина в момента, приканваме гражданите да палят огньовете на безопасни разстояния от сградите и дворовете, далече от горими материали, да ги наблюдават постоянно и след приключване на дейността да ги изгасяват добре.”

Стамен Терзийски е бивш пожарникар и според него повечето от пожарите са причинени от човешко невнимание.

Стамен Терзийски: "Изтървават го, след като го запалят. Те мислят, че от тука до тука ще гори, но огънят не пита.”

В благоевградското село Айдарово хората имат специално обособени места, където палят огън.

Любомир Кръстовски: “Нали се правят зимнини, буркани такива неща. Трябва да ги наблюдаваме. Не може да ги оставим така на произвола."

От пожарната служба призовават хората да не палят огън в горите, да не се изхвърлят незагасени клечки кибрит, както и угарки от цигари на открито, информира БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов