Избрани Новини

Екип от специалисти проведе безплатни медицински прегледи в Банско

Преглеждаха признатият български ендокринолог проф. д-р Румен Пандев и проф. д-р Иля Слепцов от Петербург

Община Банско със съдействието на МЦ ”СВЕТО БЛАГОВЕЩЕНИЕ” - БАНСКО проведе на място безплатни медицински прегледи на селектирана група онко-пациенти с ендокринни тумори. На поканата се отзоваха признатият български ендокринолог проф. Д-р Румен Пандев и колегата му от Петербург, Русия проф. д-р Иля Слепцов.
На пациентите бе дадена възможност да получат второ мнение и висококвалифицирана консултация за здравословния им статус от българския и руския специалист, като по този начин им бе спестено време, усилия и средства за посещение на медицински заведения.
Професор Румен Пандев е ендокринен хирург, работещ към Клиниката по хирургия в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”. Негов принос към ендокринната хирургия са въвеждането на безкръвни операции на щитовидната жлеза, безкръвна техника при операции на болни с шийни лимфни метастази, прилагане на операции на щитовидната жлеза без поставяне на дренаж и други. Професор д-р Иля Слепцов работи към Петербургския институт за усъвършенстване на медицината НМХЦ „Н.И. Пирогов”. Той е заместник-директор на Националния медико-хирургичен център в руския град, специализирал е провеждане на операции на щитовидната жлеза и околощитовидните жлези, неоперативно лечение на възлите в житовидната жлеза и други.
Прегледите са продължение на съвместната програма на Община Банско с медицински специалисти и университетските болници в изпълнение на една от целите, залегнали в управленската програма на кмета Георги Икономов за подобряване качеството на здравеопазването.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)