Избрани Новини

Лято, пълно с емоции, в Разлог

Днес се открива националният Мото Рок фест "Предел" 2016

Наситеното с много интересни и впечатляващи мероприятия лято ще очарова жителите и гостите на планинския град Разлог, които няма да останат равнодушни към разнообразието на събитията. Мероприятията - кулутрни, спортни, музикални и др. ще бъдат част от ежедневието на Разлог през целия летен сезон.

За 10-та поредна година любителите на рок музиката, в съчетание с красиви и мощни мотори, ще могат да се насладят на Национален Мото Рок фест "Предел" 2016. От 22 до 24 юли на "Предел" ще се проведе 10-то юбилейно издание на фестивала.  Началото е в 17.00 ч. в петък, 22 юли. На 23 юли, събота, от 12.00. ч. до 15.00 ч. ще се проведе традиционната обиколка на Разлог и състезание на изхода на града, в посока Благоевград. Организатор на събитието е МС "Пирински вълци", с подкрепата на Община Разлог.

На 2 август се навършват 113 години от Илинденско-Преображенско Кръстовденското въстание. По този повод от 17.30 ч. ще се проведе ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на героите в м. Предел, гр. Разлог.

10-годишен юбилей отбелязва и Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“, която ще стартира на 6 август. Известни цигулари, оперни, народни певци, театрали, в рамките на две седмици, ще предадат своите умения на всички, които се интересуват от тези изкуства.

На 6 август ще се проведе и празникът на хижа „Яворов“, който ще започне в 13.00 ч. в подножието на „Събиците“/поляната пред старата хижа/ и ще премине под звуците на обичани разложки и македонски песни.

Горещото лято от към мероприятия в Разлог ще продължи с Международен пленер „Разложкото хоро“, който ще започне на 16 август. Идеята на пленера е да бъдат изрисувани двустранно с акрилни бои 10 дървени плоски женски и мъжки силуети в човешки ръст, като върху тях се изобразяват фолклорни мотиви (елементи от народни носии, разложки шевици-запески, пейзажни и архитектурни забележителности), характерни за Разложкия крайТоп Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)