Избрани Новини

Втори ден продължава събора във Ваклиново

30 000 души си дават среща на поляните в последните години

Поредният събор на тютюнопроизводителите край сатовчанското село Ваклиново върна в родния им край стотици гурбетчии от Европа и Америка. Тази година събитието продължава два дни. То е под патронажа на кмета на община Сатовча - Арбен Мименов. В последните години среща на поляните край селището си дават близо 30 000 души. Специално за събора винаги се прибират много нашенци, които изкарват прехраната си зад граница.

Ваклиновският събор е посветен на тютюнопроизводителите. Отглеждането на тютюн е основно препитание за хиляди семейства в региона.

Програмата тази година включва музикални изпълнения на самодейци от селата Ваклиново, Кочан, Сатовча, Плетена, както и на ансамбъла за народни песни и танци от град Сандански. В неделя музикалните изпълнения започват от 10 сутринта. Самодейци от Годешево, Слащен, Туховища, Вълкосел и Мусомище ще забавляват гостите на събора. По-късно са предвидени концерти на поп-фолк и народни певици. Всяка година интерес предизвикват и традиционните спортни състезания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов