Избрани Новини

Безработни всеки ден рискуват среща с мечка в гората

Предпочитат надница от 100 лева от бране на гъби

Трайно безработни от дупнишкото село Джерман предпочитат надница от 100 лв. от бране на гъби и среща с мечка малинарка, отколкото да бъдат общи работници към кметството на 420 лв. месечна заплата, съобщава struma.bg.

"Има свободно място за общ работник към кметството, но няма желаещи. Предложих работа на 5-има здрави мъже от селото, но те категорично ми отказаха. Предпочитат да берат гъби в гората. В момента се изкупуват пачи крак и манатарки. Средно на ден изкарват по 100 лв. от набраните гъби. На метри от единия от гъбарите е минала мечка, но появата й не го е стреснала. На следващия ден отиде отново за гъби. Италианец, собственик на фирма за изкупуване на гъби, е зет в селото и им дава добри пари и безработните предпочитат гъбите въпреки опасността да ги нападне мечката", заяви пред изданието кметът Ангел Цветков.

Жители на намиращото се в полите на Рила село Джерман споделиха, че мечката се движи в планината от село Джерман до съседното Крайни дол. Всички мравуняци в района са унищожени.

 
 
 

 Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)