Избрани Новини

Банско домакинства PIRIN RUN

Ще се проведе шестото издание на състезанието по планинско бягане и колоездене

Тази неделя, 26-ти юни, ще се проведе шестото издание на състезанието по планинско бягане и колоездене PIRIN RUN, което и тази година ще е вторият етап от веригата FIVE MOUNTAINS на Сдружение "Маратон". Стартът на надпреварата от Банско (995 м.н.в.) до първенеца на Пирин планина връх Вихрен (2914м.н.в. - за планинските бегачи) или до хижа "Вихрен" (1950м.н.в. - за колоездачите) по традиция ще бъде даден точно в 10:00 ч. в неделя, 26-ви юни 2016 г., на поляната пред Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и долната станция на Кабинковия лифт.

След епичната битка с природните стихии по време на миналогодишната надпревара в съкратения й вариант до хижа "Вихрен", с участието на двамата най-известни и титулувани понастоящем български атлети в планинското бягане и ориентиране - Кирил Николов - Дизела и Шабан Мустафа, и този път състезанието отново се очертава да бъде тежко и оспорвано, въпреки че времето обещава да бъде значително по-добро.

Трасетата на планинските бегачи (13 км) и на колоездачите (26 км) са непроменени и са добре познати на участвалите в предните издания на надпреварата: в 13-километровото изкачване на бегачите се преодоляват 1909 метра положителна денивелация, като в последните изключително тежки 3 километра денивелацията е близо 1000 метра! Колоездачите пък ще трябва да преодолеят 26-километровото трасе - първоначално в източна посока към Добринище през и след квартал /ваканционно селище "Св. Иван Рилски", след което ще започнат изкачване през ДКП и по асфалтовия път нагоре към Ски зона Банско и оттам към хижа "Бъндерица", за да финишират накрая пред хижа "Вихрен". Отново ще има и дисциплината дуатлон (29 км), състояща се в изкачване до хижа "Вихрен" с велосипед, след което изкачване от хижата до връх Вихрен без колелото. Всеки, завършил колоезденето, ще има възможност да продължи пеша до върха, като ще участва и в двете класирания - колоездене и дуатлон.

"Пирин рън" 2016 се организира от Сдружение "Маратон" и Община Банско. По традиция официален медиен партньор е SKI.BG.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов