Избрани Новини

Красен Кралев награди Кирил Николов – Дизела за рекорда му „Ком-Емине”

Министърът на младежта и спорта връчи почетен плакет на рекордьора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи днес почетен плакет на Кирил Николов – Дизела. В края на август т.г. екстремният ни бегач подобри рекорда от връх Ком до нос Емине като измина тежката дистанция от 600 км за 4 дни, 13 часа, 5 минути и 30 секунди.
Миналата година Николов атакува рекорда, но лошото време и контузия го принудиха да прекрати опита няколко километра преди финала.
„Много съм щастлив, защото тази година успях. За да няма съмнения около постижението ми, по свое желание се подложих на допинг-контрол на финала“, разказа спортистът.
Той благодари на личната си треньорка Наталия Величкова, която докато траел пробегът спала само 8 часа, за да го подпомага с храна и логистика.     
      Постижението на Дизела е с 21 часа по-добро от това на Божидар Антонов, който малко преди него подобри рекорда на Любомир Палакарчев отпреди близо 30 години.
По време на срещата с Николов министър Кралев обеща да осигури подготвителен лагер на Белмекен на националния ни отбор по планинско бягане, който ще вземе участие на световното първенство в Сепарева баня в началото на септември догодина.
     Дизела и министърът обсъдиха необходимостта от спортни психотерапвети, които да работят със състезателите. Двамата бяха единодушни, че това е много важено за подобряването на постиженията им. Кралев допълни, че една от основните му задачи в рамките на този мандат е и изграждането на научно-изследователски център по спортна медицина.   

      
        



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов