Избрани Новини

Факелно бягане ще се проведе в Благоевград

В проявата ще се включат общо около 100 участници

По повод традиционното отбелязване на Международния олимпийски ден – 23 юни Университетски спортен клуб „Академик” и Обединен детски комплекс - Благоевград организират днес от 10.30 часа факелно бягане около езерото в парк „Бачиново”, съобщи Фокус. В проявата ще се включат общо около 100 участници от школите на Обединен детски комплекс, студенти и преподаватели от специалността „Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт” в ЮЗУ „Неофит Рилски”, както и деца от спортните клубове в Благоевград. Преди старта на факелното бягане ще бъде запален символично олимпийският огън.
Отбелязването на международния олимпийски ден тази година ще бъде посветен на 120 години от провеждането на първите съвременни олимпийски игри. Участниците в кроса ще получат тениски с олимпийския символ, осигурени от БОК и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.
Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с решение на Международния олимпийски комитет (МОК). От 1989 г. за популяризиране на масовия спорт на този ден се организират състезания по бягане.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов