Избрани Новини

Колоездене и бягане събра малчугани в Благоевград

Над 50 ученици се включиха в състезанията

Над 50 ученици се включиха в състезания по колоездене и лека атлетика в Благоевград. Инициативата е по повод Европейската седмица на мобилността. Събитието е организирано от  Регионалната инспекция по околна среда и водите с подкрепата на Община Благоевград, Регионален инспекторат по образованието и Регионална здравна инспекция. Спортното мероприятие се проведе на алеята за парк „Бачиново”. Стартът беше даден малко над закрития плувен басейн.  Маршрутът за велосипедисти беше с дължина 3100 м, а този за лекоатлети - от старта до метър 500 от трасето и обратно.

Участниците в спортната инициатива получиха и подаръци. В събитието се включиха възпитаници на три учебни заведения в Благоевград –  III ОУ "Димитър Талев", V СОУ "Георги Измирлиев" и СОУИЧЕ "Св. Кл. Охридски“. За състезанието бяха подсигурени медицински и полицейски екип, които гарантираха  нормалното протичане на инициативата.

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда ежегодно в периода 16-22 септември с цел насърчаване на европейските общини да въведат и подпомогнат устойчивия транспорт. През тази година „Европейската седмица на мобилността” и „Do The Right Mix – Придвижвай се разумно” обединяват усилия, за да засилят съдействието за развитие на устойчива градска мобилност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов