Избрани Новини

Фестивалното лято в Банско стартира с Летните театрални празници

Театър, музика, кино, опера завладяват възрожденския град

Поредно лято фокусът на житейската динамика слиза от пистите на Пирин и се загнездва в сърцето на Банско, където духовността празнува в цветове и ритми. Театър, музика, кино, опера - изкуството завладява възрожденския град и лятото се изпълва със смисъл. Пъстроцветна гама от фестивали предлага Културната програма на курортния град във всеки един от топлите месеци на 2016 г. Летни театрални празници „На публиката с любов“, „Банско бийт фест“, „Лятна киномания под звездите”, Международен джаз фестивал, Банско опера фест, фестивал на балканската музика „Бохеми“, Банско филм фест – интересни, различни, уникални.

Начало на многообразието ще бъде дадено с празниците на изкуството на Мелпомена.

От първи юли читалище „Никола Вапцаров” отново дава сцена на Летните театрални празници, преминаващи под надслова „На публиката с любов”. Поредица от силни постановки очакват ценителите на театъра, за да потвърдят думите, че „Най-старият модел на чудото пак е човекът ”. Човекът-публика, устремен към истината, мамен от разнопосочието на житейските кръстопъти, които слагат пореден кръст в душата му.

Едни от най–добрите театри ще разгърнат пред нас палитра от емоции. В шест поредни дни на сцената в Банско ще се качат най–известните артисти на България – Асен Блатечки, Георги Кадурин, Веселин Ранков, Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Александър Дойнов, Иван Юруков, Мариус Донкин, Милена Маркова – Маца и много други. Те ще представят с любов пред публиката постановките „Колко е важно да бъдеш сериозен“ – най-виртуозно забавната комедия на Оскар Уайлд „Амадеус“, детския спектакъл „Рапунцел“, „Брак по принуда“, „Опасно за живота“.

Емоциите, предизвикани от пиесите, ще оставят следа и ще предизвикат размисъл. Театърът ни прошепва странните кодове и тайните на разгадаването им, изправя ни пред модели на подражание и отрицание. Кара ни да плачем и да се смеем. В това е неговата сила. Да пречиства своята публика и да я прави по-добра, по-състрадателна и по-духовна.

Билети за постановките могат да се закупят на касата на читалище „Никола Вапцаров” от 22.06.2016 г. на символичната цена от 5 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов