Избрани Новини

Отново нападнаха екип на Спешна помощ

Водачът на линейката е със счупен нос и с контузии

Екип на "Бърза помощ" в Кюстендил е бил нападнат, докато обслужвал адрес в областния град, съобщиха от полицията. Инцидентът станал през нощта в събота срещу неделя на ул. "Георги Друмохарски". Най-пострадал шофьорът на линейката, който е със средна телесна повреда, каза завеждащият отделението д-р Анелия Георгиева, информира kmeta.bg.

Малко преди 02:00 ч. след обаждане на тел. 112 на адреса са изпратени д-р Валери Годев, медицинската сестра Ирина Йорданова и шофьорът Енчо Стаменов. Лекарят установил, че в дома има 55-годишен мъж в тежко състонияе, който впоследствие починал. Изпратили линейката за дефибрилатор от болницата, за да се направи опит за възстановяване на сърдечната дейност на починалия. При връщането шофьрът бил  причкан в двора на къщата от един от синовете на починалия,  който го хванал за реверите и го ударил с глава.

Водачът на линейката е със счупен нос и с контузии, касае се за средна телесна повреда, каза завеждащият отделението д-р Анелия Георгиева. Нападателят и други от семейството се държали агресивно, хвърляли тухли и мебели по лекаря и по медицинската сестра, едва повиканите на адреса полицаи овладели ситуацията и предотвратили и по-тежка разправа над екипа.

Нападателят е задържан, случаят се разследва, разпитани са свидетели и участници в инцидента. Удареният шофьор на линейката е 40-годишен, безупречен, мълчалив, никога досега на дежурство не е създал конфликти и инциденти, каза д-р Георгиева. След случилото се е в болнични, като се съвземе, ще бъде разпитан, добави тя.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)