Избрани Новини

Осъдиха грък и неврокопчанин заради незаконно оръжие

На Керамидас и Пицев са наложени наказания "лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 3 месеца

Гръцкият гражданин Георгиос Керамидас и Райчо Пицев от Гоце Делчев се признаха за виновни по повдигнатото им обвинение от прокуратурата в Благоевград за притежание на незаконно оръжие информира в."Вяра".

На 6 януари тази година към 20.00 часа на ГКПП „Илинден“, в лек автомобил „Ауди“ с гръцка регистрация, собственост на Керамидас е намерена незаконно притежавана нарезна карабина „Benelli Armi“, калибър 7.83-8.05 мм, която след проверка в метричната система се оказала собственост на Д. Б. М.

В колата на гръка, преди да пресече държавната граница за Гърция през ГКПП „Илинден“, униформените намерили и иззели и боеприпаси – 5 патрона с калибър 330 Win Mag, без да има и за тях надлежно разрешение съгласно чл. 56, ал.1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

След проведените следствени действия се установило, че както ловната карабита, така и боеприпасите са били продадени на гръцкия гражданин от друг обвиняем по делото – Райчо Илиев Пицев от Гоце Делчев, който ги отнел от законовия им собственик Д.Б.М.

По повдигнатото им обвинение на Керамидас и Пицев са наложени наказания „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 3 месеца, изпълнението на които е отложено за срок от 3 години съгласно чл. 66 от Наказателния кодекс.

Присъдите и на двамата бяха постановени след сключено споразумение между Окръжната прокуратура в Благоевград и защитата на обвиняемите.

Според решението на съда в полза на държавата се отнемат държаните по делото за съхранение в РУ-Гоце Делчев ловна нарезна карабина „Benelli Armi“, оптичен прибор марка „Leopold“ и 5 броя гилзи с калибър 330 Win Mag.

Съдът постанови още лекият автомобил марка „Ауди“ да бъде върнат на гръцкия му собственик Георгиос Керамидас, а направените по делото разноски в размер на 68.00 лева да бъдат за сметка на обвиняемите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов