Избрани Новини

Златистия кръстосва Дупница с черен джип

Адвокатът му поиска предсрочно освобождаване

Злати Златев-Златистия е забелязан да се движи с черен джип БМВ с варненска регистрация по улиците на Дупница. Скандалният висаджия, който излежава присъда 18 г. затвор за убийството на бизнесмена Любомир Мантарков-Мантарката, е пуснат за един месец в отпуск от затвора във Варна. Всеки ден той се подписва в полицията в Дупница, пише struma.bg. Злати Златев е захвърлил патериците и се придвижва с помощта на бастун. След последната операция, извършена във варненска клиника, е отслабнал драстично.
Златистия бе преместен от затворническото общежитие в с. Самораново, община Дупница, в края на миналата година в затвора във Варна след молба, внесена от адвоката му, че подзащитният му иска да е по-близо до клиниката, където е под наблюдение след претърпените няколко операции в последните месеци.
Адвокатът на Златистия – Славчо Харалампиев, е поискал от ГДИН условно предсрочно освобождаване от затвора с мотив, че Златистия е изтърпял половината от наказанието, натрупал е трудов стаж в библиотеката на Софийски централен затвор и има добро поведение.
Злати Златев влезе в затвора през 2003 г., след като бе осъден на 18 г. затвор за убийството през 1997 г. на братовчеда на бившата му съпруга Фиданка – Любомир Мантарков-Мантарката. На 23 ноември 1997 г. Златистия завихри скандал в заведение "Бирхалето" в центъра на Дупница, което се стопанисваше от Любомир Мантарков. Той направил забележка на Злати Златев да не вдига скандал. Афектиран, Златистия отива до колата си и вади пушка. В този момент Любомир Мантарков и част от клиентите излезли пред заведението. Златистия натиснал спусъка и застрелял Мантарката.
Полицаи от участъка, който е на метри от мястото на убийството, пристигнали веднага. В екшъна Злати Златев е прострелян в крака от полицаи и е задържан. Раната на крака се инфектирала, но инфекцията е овладяна. Докато продължава следствието, Златистия е на свобода и през 2001 г. катастрофира с джип край Разлог, чупи крака си на простреляното място, като отключва некроза на крайника и е инвалидизиран.
След серия операции след влизането си в затвора Златистия явно вече е по-добре здравословно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов