Избрани Новини

Изграждат още три кръгови кръстовища в Кюстендил

Финансирането е от общинския бюджет

Още три кръгови кръстовища - към сегашните две, ще се изградят в Кюстендил, обяви кметът на общината Петър Паунов, пише kmeta.bg. Те са ситуирани при бившия завод за изкуствени прежди, при известната пицария "Роял" и на входа откъм ГКПП-Гюешево и Македония. Вече са се произнесли експертите по пътното движение, оценка и препоръки са направили от КАТ, техническите служби на общината вече работят по конкретните проекти за изграждането на "кръговите движения". Финансирането е от общинския бюджет.

В Кюстендил въвеждането на кръговото движение е от по-малко от 20 години, но има голям ефект, коментират водачите. Дори тогавашният кмет на града инж.Кирил Алесов /вече покойник/, по чиято идея бяха изградени, получи прозвището - Кръговото.

Междувременно шефът на комисията по транспорта в общинския съвет и бивш шеф на областната дирекция на полицията Георги Джоглев, сега съветник от ГЕРБ, каза, че до края на този месец ще бъде готова карта на града, на която в детайли са нанесени транспортната схема, пътните знаци, неравностите и всичко, което би улеснило като информацияи ориентация шофирането на територията на Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)