Избрани Новини

Избират омбудсман в Кюстендил

Правилникът предвижда общественият посредник да се избира от Общинския съвет с тайно гласуване

Омбудсман ще бъде избран в Кюстендил. Първата стъпка към това е предложен за обществено обсъждане проект на Правилник за организацията и дейността на обществения посредник на територията на община Кюстендил и мотиви към него. Писмени становища, мнения и предложения по проекта може да се подават в деловодството на общината.

Правилникът предвижда общественият посредник да се избира от Общинския съвет с тайно гласуване, с квалифицирано мнозинство- 2/3 от общия брой на общинските съветници, след процедура по номинация. За омбудсман може да се кандидатира всеки български гражданин, който има постоянно местожителство на територията на Община Кюстендил и отговаря на условията за избор на общински съветник, със завършено висше образование и над 5 години стаж по специалността право или публична администрация.

Той трябва да притежава високи морални качества и обществен авторитет.
За заплата на обществения посредник са предвидени около 25 920 лв. годишно, а за издръжка - около 3 180 лв. Средствата ще се залагат ежегодно в бюджета на Община Кюстенди. информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)