Избрани Новини

Отново протести в Гърмен!

Протестът е срещу бездействието на общинската администрация по повод незаконното строителство

Сдружение "Бъдеще за Община Гърмен" организира днес вечерта митинг-протест пред сградата на общинската администрация, съобщава в."24 часа". Лидерът на сдружението Иван Кременлиев е изпратил уведомително писмо до кмета Минка Капитанова за проявата.
"Протестът е срещу бездействието на общинската администрация по повод незаконното строителство в м. Падарката, където е ромската махала", коментираха от сдружението.
Преди година, след масово меле между цигани и българи, започнаха серия от протести в Гърмен срещу циганските своеволия и незаконното строителство в махалата. Тогава ДНСК издаде 124 заповеди за събаряне на постройки, но бяха премахнати само десетина. След намеса на правозащитни организации събарянето бе спряно, защото се оказа, че не може да се подсигури дом на всички, които ще останат без покрив. "Година след протестите ни няма никакъв резултат. Незаконните къщи си стоят, дори се издигат нови бараки в махалата. Правят се опити да се узаконят постройките. Събираме се, за да напомним за обещанията да се въведе ред и да се спазват законите в циганския квартал", коментираха от сдружението.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов