Избрани Новини

Откриват уникална изложба "Боята, камъкът и кръстът" в Кюстендил

Изложбата показва най-известните манастири на България"

Уникална изложба под надслов „Боята, камъкът и кръстът: Най-известните манастири на България" ще бъде открита в Кюстендил. Тя е на школата по изобразително изкуство „новите майстори"- Кюстендил с ръководител Евгени Серафимов. Неговите ученици са пресъздали 35 от най-известните български храмове и манастири. Изложбата е готвена близо една година. Тя ще бъде открита днес от 18 часа във фоайето на Общинският драматичен театър.

„По принцип това е традиционната ни изложба на школата, като предишните две години децата рисуваха копия на картини на Майстора, както и пейзажи на изгреви и залези. Сега реших да е тема, която изисква много рисуване. Все пак нивото им трябва да се вдига. Има няколко манастири, които са останали извън територия на България.За децата основната сложност бе да предадат точно конкретния манастир с конкретния характер. В тази изложба няма компромиси", заяви за Дарик Евгени Серафимов. Една от целите на тази изложба е и хората да се запознаят и с по-малко известни, но прекрасни манастири.
В навечерието на Великден школата по рисуване към Сдружение „Партньори - Кюстендил", представя едни от най-известните манастири и църкви на България, пречупени през погледа на 19 от своите млади автори.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)