Добринище се пука по шевовете от туристи по Великден

3000 нашенци, гърци и македонци ще празнуват в града

Всички места в курорта Добринище вече са заети за великденските празници. Повечето от тях са резервирани още в първите дни на тази година. Близо 3000 нашенци, гърци и македонци ще изкарат празничните дни в града в подножието на Пирин, прочут с минералните си извори. "Привличаме туристи с ниски цени на нощувките, те са по-евтини с 10-20% от тези в общинския център Банско. Гостите ни съчетават веселбата с лекуване на различни болежки в лековитата ни минерална вода. Над 20 хотела се построиха в последните 15 години заради увеличения поток от туристи в града ни", твърди кметът на Добринище Китан Галчев.
Нощувките в семейните хотели са между 20 и 25 лева на човек, в цената е включена и закуска. В по-луксозните комплекси същата услуга е не повече от 40 лева, но в тях се ползват и екстри като сауна, парна баня, фитнес, басейн.

Навръх Великден за всички ще има концерт на площада, в който ще участват местни самодейци и известни изпълнители. Заради планината и множеството минерални извори инвеститорският интерес в последните години е много сериозен към нашето населено място, казват местните хора. Плажът с басейна с топла минерална вода ще отвори врати за празниците Великден и Гергьовден. Много от нашенците и чужденците правят преходи в планината до хижа „Безбог" и Попово езеро. Заради наплива на гости почти всеки втори в Добринище печели от туризъм, пише standartnews.com.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"