Избрани Новини

Правят ски пистата в Добринище в италиански стил

Банско предоставя възможности за целогодишен туризъм и инвестиции

Ски зоната в Добринище ще бъде модернизирана по италиански модел, обяви кметът на община Банско Георги Икономов, който представи курорта пред Комитета на регионите в Брюксел, съобщава БНР. По думите на градоначалника ще ползваме италиански опит, за да видим как се случват нещата там. Лично евредопутатът Херберт Дорфман е обещал да организира среща между Георги Икономов и негови колеги от Италия.

Италианците са оставали очаровани и изненадани, че в сърцето на Европа има такова място като Банско, което предоставя възможности за целогодишен туризъм и инвестиции, обяви кметът на града.

Представянето на Банско в Комитета на регионите дава възможност за сближаване и задълбочаване на контактите с други европейски региони, за споделяне на добри практики, за търсене на решения на общите предизвикателства пред европейските планински райони. Още повече, че нашият град има какво да покаже пред европейските си приятели. Нашата култура, история, кухня и бит имат своето запазено място сред европейското семейство, заяви Георги Икономов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)