Избрани Новини

С детски смях и веселие откриха "Великденска работилница" в Благоевград

Децата ще изработват празнична украса до 28 април

С богата празнична програма беше открита "Великденска работилница" във фоайето на Община Благоевград. С тематични стихчета и песни малчуганите от ОДЗ №1 „Синчец“ поставиха началото на забавната инициатива, която ще продължи до 28 април.

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова благодари на децата и техните възпитатели за инициативността и пожела светли християнски празници за всички. "Започва Страстната седмица и няма по-добър начин да отбележим това начало. Сигурна съм, че децата, които ще творят тук, в рамките на четири дни, ще дадат най-доброто от себе си, ще изрисуват най-красивите яйца, ще направят най-оригиналните поставки за яйца и празнични картички“, каза в част от приветствието си Христина Шопова.

Във фоайето на Община Благоевград са поставени и две огромни стиропорени яйца, както и 10 броя по-малки такива, върху които децата на Благоевград ще рисуват. След като бъдат завършени, символите на Великден ще бъдат изложени пред сградата на Общината и ще допълват украсата в града. Малчуганите ще творят под ръководството на Лидия Обретенова от ОДК.

Празничната атмосфера в Общината е подплатена със специални кътове, оформящи „Великденско градче“. То беше създадено преди седмица на партера на сградата. Чрез подобни инициативи Община Благоевград има за цел да запознае децата с традициите и обичаите свързани с предстоящите християнски празници.

Вече е поставена нова украса на входа на Благоевград, където има отчетлив надпис „ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО“. Освен поздрава, сред първите неща, които виждат жителите и гостите, влизайки в Благоевград, е й огромно алено яйце.

Великденска украса е монтирана още пред  LARGO Mall – Благоевград и на площад „Македония“. Такава ще бъде поставена също и пред сградата на Община Благоевград.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)