Избрани Новини

Италиански изпълнители гостуват на Камерна опера- Благоевград

Великденски концерт ще зарадва любителите на оперното и класическо музикално изкуство

Традиционният Великденски концерт на Камерна опера в Благоевград тази година ще бъде с изтънчено италианско участие. На 26 април / вторник/ от 18.00 часа на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще излязат гост-солистите от Италия-Масимилиано, Рицоли (контрабас), Алесандро Рицоли (кларинет), Лавиния Тасинари (цигулка) и добре познатата солистка Даниела Георгиева (контрабас). Концертът ще бъде вълнуващ и ще поднесе на жителите и гостите на Благоевград една невероятна обстановка и музикално пътуване.

Дебют на благоевградска сцена ще направи младият музикант с множество концерти и проекти както в Италия, така и в чужбина - италианският диригент Рафаеле Канселиере. Акцент в концерта ще бъде и появата на арфистката Илияна Селимска (БНР-София).

Камерна опера - Благоевград ще зарадва почитателите на класическата музика с произведения от Ботезини, Бах, Кусевицки и Рахманинов, както и написано специално произведение за оркестъра на Камерна опера от самия диригент Рафаеле Канселиере.

Почитателите на италианската музика, стил, изтънченост и класа, ще могат да закупят билети за концерта от операта в Благоевград или пред залата на ДТ „Никола Вапцаров” в деня на концерта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов