Избрани Новини

Разложки деца се обучават да приемат различията

Лекции в редица училища в общината изнесоха обществените възпитатели

Лекции и беседи в редица училища в Разлог изнесоха обществените възпитатели във връзка с предприемане на корекционна и превантивна работа с малолетни и непълнолетни ученици.

В НУ „ Св.Св. Кирил и Методий” бе проведена лекция на тема „Аз съм различен, ти си различен, но това не е пречка да играем”. Лекцията бе с ученици от начален курс, като целта е  децата да се докоснат до идеята, че въпреки различията от всякакъв тип, това не бива да е пречка в общуването, играта и приятелството.

В ПГ по транспорт темата бе „Дрога, да или да не опитвам“. По нея учениците от училището се постараха да дадат идеи и представиха възможности за разрешаването на проблема, обхванал някои училища в страната.

Лекцията в ПГТХТ „Никола  Стойчев” бе на тема „Позитивно решаване на конфликт”.

Посещенията на обществените възпитатели продължават и през месец април в другите училища на територията на община Разлог. Учителите, желаещи техните възпитаници да се включат в програмата, трябва да подадат заявка от името на училището до Местната комисия към община Разлог по Програмата на обществените възпитатели за 2016 г., по която работят.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов