Избрани Новини

21-годишна сервитьорка: Собственикът ме би и рита

Сезирала Инспекцията по труда за неплатените й осигуровки

21-годишната Михаела Кирянска подаде вчера жалба в Районна прокуратура - Благоевград срещу бившия си работодател Ивайло Давидков, който е син на известния в миналото автотърговец Емил Давидков. Младото момиче твърди, че е била подложена на физическа агресия, след като сезирала Инспекция по труда за неплатените й осигуровки, пише struma.bg.

Ето какво разказа тя пред репортер на „Струма“: „От 2 месеца съм безработна, но преди това работих като сервитьорка 1 година и 2 месеца в „Съни бар“ при Ивайло Давидков, който се намира в сградата на Горското. Имах трудов договор, но заплатата си получавах, без да се подписвам на ведомост. Направих справка и установих, че не са ми изплащани здравните осигуровки. Няколко пъти разговарях със счетоводителката и след като нямаше промяна, подадох сигнал в Инспекция по труда и бе извършена проверка. Ивайло Давидков разбра и започна да ме притеснява. Обаждаше се по телефона да ме обижда и заплашва. Подадох жалба в полицията и оттам ми казаха да съм спокойна. Аз очаквах, че ще започнат да подслушват телефоните, за да чуят заканите по телефона.

Във вторник около 17.30 ч. бях спряла с колата пред бар „Айсберг” в квартал „Еленово“. Изведнъж вратата се отвори и насреща си видях Ивайло, който ме удари с юмрук в лицето и се развика: „Ти ли ще ми пускаш жалби? Коя си ти?”. С него беше приятелката му Лилия, която го окуражаваше и той продължи да ме рита и удря. Тръгна си и ме заплаши, че ако не изтегля жалбата си, ще ми се случи нещо лошо, че ще изчезна, че има хора навсякъде. Изглежда ме е проследил, защото появата му беше напълно неочаквана.

Въпреки това се обадих в полицията и на място пристигна патрулка. Единият полицай ми каза: „Е, не можа ли и ти да го удариш?”, което ме изуми и го попитах: „Аз ли трябва да се разправям с него?”.

Отидох на лекар да ме прегледат. Ивайло разбра, че съм там и дойде и пред лекарския кабинет на петия етаж. Потърсих съдебния медик д-р Яни Златин да ми издаде медицинско, но той беше на дело и ми каза да дойда на другия ден. Днес го изготви и сега го приложих към жалбата. Обръщам се към прокуратурата за защита. За по-голяма сигурност реших да оглася случая и в медиите.

Аз съм от село Микрево, но живея в Благоевград от 8 години и искам тук да работя, въпреки че ме посъветваха да се прибера на село - за по-сигурно. Не мога да напусна, просто защото се страхувам. Искам да ми платят осигуровките, нищо повече”, обясни Михаела Кирянска.

Докато изчакваше майка си, тя бе извикала приятелката си, за да не ходи сама из града. От Районна прокуратура съобщиха, че е образувана предварителна проверка по случая. В представеното медицинско свидетелство е описано, че Михаела е получила лек оток по носа и е изпитала болка.

В хода на проверката, която е възложена на полицията, ще се прецени дали да бъде образувано досъдъбно производство срещу Ивайло Давидков за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, или пък на Михаела ще й се наложи да заведе наказателно дело от частен характер, какъвто е масовият случай при лица, претърпели лека телесна повреда.

Настойчивите ни опити да се свържем с Ивайло Давидков по телефона, за да чуем и неговата позиция, се оказаха безуспешни. Телефонът, с който разполагаме, даваше непрекъснато свободно.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)