Избрани Новини

Търсят временен стопанин на минерална баня "Рупите"

Обектът се ползвал 15 години без сключен договор с Общината

Община Петрич търси решение за временно стопанисване на минерална баня "Рупите", докато приключи процедурата по урегулиране на имота и обследване на извършеното строителство, съобщи Дарик.

Младен Асенов, който стопанисваше минерална баня "Рупите", е изведен съгласно закона за общинската собственост. До процедурата се стигна, след като беше констатирано, че обектът се ползва 15 години без сключен договор с Общината. За този период не е заплащан наем от фирмата "Младен Асенов-МИМ". Няма и решение на ОбС-Петрич за предоставяне на имота за ползване, липсва и решение за водоползване.

До края на миналата година не е заплащана също такса за ползване на минералната вода, независимо, че по закон, докато се чака разрешение, такава се дължи.

Общинските служители са установили още, че извършеното строителство в обект минерална баня "Рупите" е без необходимите разрешения и одобрени проекти.

"Като цяло проверката на документите показа, че има натрупване на обстоятелства, които създават пълен хаос около този обект", коментира заместник-кметът по строителството Минка Салагьорова. В тази връзка Община Петрич е започнала процедура за урегулиране на имота като парцел и обследване на извършените строителни дейности.

На следващ етап Общинският съвет ще се произнесе относно разпореждането с имота, чрез търг или конкурс същият да бъде отдаден за ползване.

Докато приключи процедурата по закон кметът Димитър Бръчков увери, че ще бъде направено всичко необходимо за опазване на обект минерална баня „Рупите” чрез временно стопанисване. Целта е минералната баня да работи и хората, които я посещават да не се налага да чакат месеци докато приключи процедурата на Общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)