Избрани Новини

Обсъдиха предизвикателствата пред кметовете от Благоевградско

Семинарът е организиран от Областния управител

В Областна администрация Благоевград се проведе семинар на тема "Актуални предизвикателства пред Кметовете на общини от област Благоевград във връзка с успешната подготовка, финансиране и изпълнение на публични проекти, като фактор за успешно и устойчиво регионално развитие през програмния период 2014-2020 г.", който бе открит от заместник областния управител Асим Адемов.

Семинарът е организиран от Областния управител и е част от обучения провеждани на територията на цялата страна и е насочен към ръководни и експертни кадри от администрациите.
Г-н Адемов приветства участниците в семинара- представители на общините от област Благоевград, експерти и служители от Областна администрация, както и лекторите  г-н Йордан Татарски, адвокат Милана Кривачка и  д-р Стефан Петров, които акцентираха върху актуалността и важността на темата.
Основните теми, които бяха разгледани, касаят одобрения от Агенцията за обществени поръчки нов модел за усвояване на финансови помощи през програмния период 2014-2020 г. и правомощията и отговорностите на кметовете в качеството им на публични възложители на обществени поръчки.
Освен това бяха дадени полезни съвети за стимулиране развитието на местната икономика и актуални препоръки за практическо прилагане на новия Закон за обществените поръчки.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов