Избрани Новини

Екоинспектори глобиха близо 10 бона фирма от Капатово

114 проверки на 95 обекта извършиха инспекторите на РИОСВ - Благоевград

114 проверки на 95 обекта извършиха инспекторите на РИОСВ - Благоевград, съставени са 2 акта за установяване на административна отговорност и са издадени 2 наказателни постановления в размер на 10 000 лв.
На софийската фирма  „АЛФА ДИНАМИК“ ЕООД за неизпълнение на предписание, дадено по реда на Закона за управление на отпадъците, е наложена имуществена санкция в размер на 5 000 лв.
На „ПИРИНПЛАСТ“ АД, Гоце Делчев, за неизпълнение на предписание, дадено по реда на Закона за управление на отпадъците, е наложена имуществена санкция в размер на 5 000 лв.
Със заповед на директора на РИОСВ е наложена една еднократна санкция на „Бест пластик“ ООД с. Капатово в размер на 9535,00 лв. за заустване на отпадъчни води в отклонение на изискванията.
Актове са съставени на „Пенкелер Пеев“ ООД, гр. Гоце Делчев за неводене на отчетност и на  „Еви и Бети“ ЕООД, гр. Благоевград за неизпълнение на предписание.
През периода със заповед на директора на РИОСВ е наложена една текуща месечна санкция на ЕТ“ Векир-Радка Бележкова“ с. Годлево, общ. Разлог, в размер на 127 лв./мес. за заустване на отпадъчни води в нарушаване на изискванията за екологични отклонения.
През периода със заповед на директора на РИОСВ е намалена една текуща месечна санкция на „Рубин 08“ ООД, гр. Благоевград, в размер на 206 лева/месец, от изпускащо устройство от котел тип ПКМ 4.5 с предкамера, изгарящ биомаса (слънчогледови люспи), поради намаляване на замърсяването на атмосферния въздух над допустимите норми с вредни вещества. 


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)