Избрани Новини

Уволниха лесничея Костадин Мадолев-Рампата

Поводът е казусът със 70-годишния Асен Канджев от благоевградското село Церово

Старши лесничей в Държавно горско стопанство - Благоевград Костадин Мадолев - Рампата бе уволнен, заради уронване престижа на службата, съобщава „Труд”. В основата на крайната мярка е казусът със 70-годишния Асен Канджев от благоевградското село Церово, който бе санкциониран от Рампата, че е отрязал изсъхнал дъб в собствената му градина. Наложи се дядото да продаде магарето си, за да плати глобата си към горското.

Югозападно държавно предприятие направи проверка на случая. Установи се, че цялата преписка от 14 януари миналата година е изготвена некоректно и необективно. Рампата е уволнен, тъй като преди това има още наказания и последноо предупреждение.

„Уволнен съм за уронване на престижа на горското стопанство. Тръгвам си от системата на горите с достойнство и с ясното съзнание, че ме отстраняват от работа заради накърнени нечии интереси. Отидете да видите в нашия склад колко камиони с краден дървен материал съм конфискувал. Явно е обаче, че няма благодарност. 17 години работя като горски. Ромите като чуят за Костадин Мадолев и не смеят да припарят в гората. Наскоро пипнах един бракониер, който никой друг не можеше да хване. Откарах го вързан в горското. И какво получих в замяна? Нищо. Няма смисъл да говоря", сподели за „Труд”уволненият служител.

Той бе категоричен, че в случката с дядо Асен от Церово не е виновен. Отишъл на проверка там след сигнал за нарушение. "Там не е едно магаре, а 20 магарета с по две дървета, направете сметка колко гора се сече", казва Мадолев. Лесничеят признава, че който работи много, той може и да сгреши. Все още не е решил дали ще обжалва заповедта за уволнение в съда.

Шефът на горското в Благоевград Калин Зашев също е наказан за този случай – лишен е от една работна заплата, разкри директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов. „Проблемът е, че понякога горските не са на мястото на нарушението, а после бързат да пишат актове, без да направят пълна и обективна проверка”, допълни той.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)