Избрани Новини

Областна администрация Благоевград е "Най-иновативна администрация"

Приза получи на годишния национален конкурс "Най-добра областна администрация за 2015”

Областна администрация Благоевград бе удостоена с награда за "Най-иновативна областна администрация" за 2015 година на Годишния национален конкурс „Най-добра областна администрация за 2015 г.”

“Приемам наградата като признание за положения труд и същевременно като стимул за постигане на още по-големи резултати. Този приз е доказателство за усъвършенстване качеството на работа на Областна администрация Благоевград”, това заяви заместник- областният управител Асим Адемов на тържествената церемония по награждаване на победителите в конкурса. Приемайки наградата, той подчерта, че администрацията ще продължи да работи за постигане на балансирано и интегрирано развитие на област Благоевград при отчитане интересите на местното население, неправителствения сектор и бизнеса във всички аспекти на социалния, културно-исторически и икономически живот в областта. 
Националният конкурс „Най-добра областна администрация за 2015 г.” се организира от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов със съдействието на Министерскиs съвет и Института по публична администрация. В конкурса взеха участие 21 областни администрации, които бяха оценявани спрямо разработена методика за оценяване на организациите от публичния сектор с 42 критерия в областите стратегическо и оперативно планиране, финансово управление и контрол.  В други направления бяха отличени и областните администрации на областите Търговище, Русе, Разград, Пловдив и Силистра. За "Най-добра областна администрация" 2015 г. бе определена Областна администрация Кюстендил.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов