Избрани Новини

Румен Порожанов: Всички процедури са спазени, нямаме пропуски

Моята оставка не е най-важното в момента

ДАНС влезе в Държавен фонд “Земеделие” за да провери документация по програмата за развитие на селските райони. Предоставили сме им всичко, което ги интересува. Това обясни в ефира на "Тази сутрин" по bTV председателят на фонда Румен Порожанов. 

“Не мога да коментирам подробности по разследването. По проекта в Земен, за който говори "Бивол", са спазени всички процедури и няма увеличение на цената. Липсват само два подписа, но това е само техническа грешка на експерти”, обясни директорът на Държавен фонд “Земеделие”.

Порожанов коментира и отстраняването на Румен Червеняков. “Г-н Червеняков е подписал проекта като начални отдел. Този служител е освободен от Държавен фонд “Земеделие” заради сигнал за конфликт на интереси с проекти на тъща му. Не мога да коментирам на какво основание той има такъв стандарт на живот.”

“Несериозно твърдение, което не искам да коментирам, е това, че Червеняков е бил моя дясна ръка. Той работи от много време във Фонда. Не е бил на директорска длъжност, последно беше главен експрет и работеше по частни проекти. Нямаме практика да водим база данни на раднините на служителите ни. Комисията за конфликт на интереси е установила, че при Червеняков такъв няма, но го освободихме заради неподадени декларации. Всички процедури са спазени, нямаме пропуски. Моята оставка не е най-важното в момента. Бих я подал винаги, ако ми бъде поискана по надлежния ред от тези, които са ме назначили”, коментира още Порожанов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов